maandag 11 maart 2013

Het verschil tussen Vodka en Gin

Het verschil tussen Vodka en Gin


Vodka en gin zijn twee van de meest populaire alcoholische dranken over de hele wereld. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee drankjes die zo populair zijn?


Vodka is een mengsel van de normale, 'pretentieloze' alcohol en water. Het water in de vodka heeft weinig en in de meeste gevallen helemaal geen smaak. Gin dankt haar smaak aan kruidenextracten, met als basis jeneverbessen.

Gin oftewel jenever, is de nationale drank van Nederland. Gin is een heldere drank geliefd bij bars over de hele wereld. De alcohol wordt meestal gedistilleerd uit granen zoals gerst en rogge. Een mengsel van kruiden en specerijen extracten worden vervolgens toegevoegd. Dit plantaardige mengsel bestaat uit jeneverbes, kardemom, koriander, anijs, samen met sinaasappel en citroen schillen. Zodra de gin wordt gedestilleerd, wordt ze verdund tot de normale sterkte van 37.5 tot 45% alcohol. Gin met een alcoholpercentage van 40% heet 'dry gin'. Gin die wordt geproduceerd in verschillende delen van Europa. Gin wordt voornamelijk geproduceerd in Groot-Brittannië, Nederland en de Verenigde Staten. De 'droge gin' en de 'London gin' zijn de meest gevraagde soorten.

Een klassieke combinatie is de bekende gin-tonic.



Op de foto zie je Monkey 47 gin.

Vodka is niets anders dan alcohol die wordt gedestilleerd tot ze vrijwel smaakloos is . In het Russisch betekent vodka 'kleine beek'. Het heeft de kenmerken van een kleurloze heldere vloeistof. Het is een zuivere drank met een neutrale smaak. Over het algemeen wordt vodka gedestilleerd uit een mengsel van aardappelen en granen. De top merken gebruiken dikwijls alleen granen of zelfs druiven. Vodka heeft meestal een alcoholpercentage van 40%.
De smaken zijn vaak gebaseerd op vruchten.

Vaak vormt vodka het hoofdbestanddeel van een mix of cocktail, maar ook drinkt men vodka puur.

Op de foto zie je Crystal Head Vodka.

Populaire Gin uit het assortiment van Exclusive Drinks 


 

Populaire Vodka uit het assortiment van Exclusive Drinks

 


In de webwinkel van Exclusive Drinks kun je bovenstaande vodka's en gin bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten