donderdag 14 maart 2013

Moët & Chandon Ice Imperial

Moët & Chandon Ice Imperial


Moët & Chandon Ice Imperial is de eerste en enige champagne die gemaakt is om te drinken met ijsklontjes. Een revolutionaire champagne die trouw blijft aan de Moët & Chandon huisstijl.



De samenstelling van de druiven die gebruikt zijn voor de Moët & Chandon Ice Imperial champagne.


Pinot Noir (40-50%), dit geeft de champagne body.
Pinot Meunier (30-40%), voor een volle en bloemige smaak.
Chardonnay (10-20%) voor een verfrissende finish.

De dosering voor deze champagne is: 45 gram suiker per liter hierdoor valt de Ice Imperial in de categorie demi-sec, wat staat voor half zoet.

Proefnotities voor de Moët & Chandon Ice Imperial champagne: 


Moët & Chandon Ice Imperial heeft een intens fruitig bouquet met krachtige aroma's van tropische vruchten als mango en guave, rijpe nectarines en tonen van framboosjes.
Een verleidelijke zoetheid van karamel en kweeperen met verfrissende zuren van grapefruit.

Serveermethode Moët & Chandon Ice Imperial champagne: 


Moët & Chandon Ice Imperial serveer je met 3 ijsblokjes in ruime wijnglazen, eventueel met onderstaande ingrediënten om de frisheid en aromatische intensiteit te verhogen.
Verse muntblaadjes, witte grapefruit schil, komkommer schil, een dun plakje gember, rood fruit als aardbeien of frambozen. Wil je de champagne helemaal in stijl drinken dan zijn de Ice Imperial glazen een must have.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten